Föreläsningar om mindfulness som får ditt företag att växa
Mindful Business workshop och föreläsningar. En föreläsning innehåller teori, underbyggande forskning och övningar. Deltagarna ska kunna ta med sig innehållet till den egna vardagen och börja praktisera direkt. Mindful Business arrangerar även heldags workshops för ledningsgrupper eller nyckel medarbetar där vi tillsammans sätter agenda och syfte.

Förslag på ämnen: 

 1. 90 min om hur du med hjälp av mindfulness tränar hjärnan och hackar ditt medvetande! Föreläsning är en introduktion till mindfulness på jobbet och innehåller teori, underbyggande forskning och övningar. Alla övningar kan du göra var du än är, på kontoret, hemma eller när du är på resande fot. Övningarna ger påverkan både på ditt kognitiva beteende och på din hjärnas funktioner. Under passet får du tekniker som gör att du kan träna din hjärna och som hjälper dig att få kontroll på dina tankar och känslor.
 2. Stressa mindre och få mer gjort. Stressen ökar i allt högre grad på våra arbeten vilket går ut över produktionen. 70 miljarder betalar samhället i kostnader för ohälsa och utebliven produktion som du kan läsa mer om här! Under föreläsningen får deltagarna verktyg som minskar stressen och ökar den egna produktiviteten.
 3. Mindful Leadership. Att ha närvarande och medvetna ledare blir allt viktigare i en kreativ och digital värld. Via 5 steg som bygger på mental träning, mindfulness och emotionell intelligense så tittar vi på hur du som ledare kan använda mindfulness som ett strategisk verktyg för att bli effektivare i ditt ledarskap. Läs mer om vikten av ett mindful leadership här.
 4. Effektiva och meningsfulla affärsmöten. När vi tar det bästa från time management, mötesstruktur och mindfulness så får vi receptet för effektiva och meningsfulla affärsmöten.
 5. Ge rum för kreativitet och innovation. Vi är alla kreativa på något sätt det, utmaningen är ett ge både kreativiteten och innovationen utrymme under vår arbetsdag. Här tittar vi på de senaste rönen från neurovetenskapen och gör olika övningar baserat på mindfulness och mental träning för att ge rum för kreativitet och innovation.

Så här kan en föreläsning se ut

 • Introduktion, vad är mindfulness
 • Vilka nytta har jag av mindfulness i mitt arbete
 • Bättre hälsa genom mindfulness
 • Vad säger forskningen
 • Prova-på-övningar
 • Arbetsrelaterad mindfulness övningar

Vem har nytta av föreläsningarna?
Alla kan ha nytta av att bli mer medvetet närvarande. Mindfulness kan t.ex. göra dig mer fokuserad, och du får då ut maximal energi när du behöver topp-prestera. Du får tillgång till dig själv och din kreativitet. Du får bättre kännedom om din kropp, din andning och dina (o)vanor, vilket i sin tur hjälper dig till bättre sömn och om du vill hälsosamma vanor.

Sammanställning av svenska och utländska studier  under 8 – 10 veckor.
• Nästan 70% sa att träningen hade en positiv effekt på deras förmåga att tänka strategiskt.
• 80% upplevde en klar förbättring av sin förmåga att ta beslut med större klarhet.
• 93% uppgav att träningen hade en positiv effekt på deras förmåga att skapa utrymme för kreativitet.
• 89% så att de hade ökat sin förmåga att både lyssna till sig själv och till andra.
• Från 34% till 74% sa sig ha tagit kontroll över sin uppmärksamhet.
• Aktivt deltagande under konferenser ökade från 31% till 75%.

Boka och mer information
För att boka och mer information om föreläsningar och kurser i mindfulness. Maila info (@) mindfulbusiness.nu eller fyll i nedan formulär så återkommer jag till dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s