10 områden där Mindfulness gör skillnad!

Mindfulness och meditation har på bara några få år klivit ut från att vara en företeelse för några få utvalda människor till att bli en rörelse som påverkat många områden till det bättre. Här är 10 områden där mindfulness verkar för att skapa positiva effekter som fokus, kreativitet, hälsa och bättre affärer!

Mindfulness gör skillnad
Företag som använder Mindfulness

1. Några av de företag som använder mindfulness för att skapa bättre affärer och få personalen fokuserad, kreativ och mer hälsosam; Google, IBM, Carlsberg, SEB, Nordea, Academic Work, General Mills,  ebay, Starbucks, Reebook och Amerikanska armen med flera.

2. Mindfulness för att bli en bättre ledare. Steve Jobs Apple, Arianna Huffington President och chef redaktör på Huffington Post, Bill Ford Executive Chairman på Ford Motor, Bill George CEO på Medtronic, Tonny Maak Partner på Franklin Covey, Kenneth Egelund Schmidt CIO på Carlsberg Group medflera.

Webbdagarna3. Vad har Le Web, SIME, Silicon Valley och Webbdagarna gemensamt? Precis du gissade rätt, alla har mindfulness på agendan då man har insett vikten av att vända sig inåt och att vara här och nu. Föreläsningarna handlar om digital detox, att hitta fokus och hur du kan öka din kapacitet i vår snabbrörliga och digitala kultur. Jag kommer själv att föreläsa på webbdagarna läs mer om det här!

4. Media som skriver om Mindfulness för bättre hälsa, fokus och kreativitet; Sydsvenskan, SvD, TIME Magazine, Huffington Post, Forbes, New York Times, The Economist, WIRED, Fast Company.

5. Inom skola och utbildning för mindre stress och förbättrade resultat; Franska skolan i Stockholm, Linneuniversitet, Karolinska Institutet, MIT Sloan Leadership Center, Weatherhead School of Management och Harvard Business School.

Mindfulness gör skillnad
Michael Jordan

6. Sportvärlden har insett att mindfulness förbättrar deras resultat. Bland annat NFL Seahawks, US Olympics Gymnastic team och NBA tränaren Phil Jackson som tog Michael Jordan’s Chicago Bulls och  Kobe Bryant’s LA Lakers till flera triumfer. Han sa själv att mindfulness var en av de viktigaste ingredienserna för framgångarna!

7. T.o.m. våra politiker har anammat träning för att vara i medveten närvaro eller iallafall engelska parlamentet som erbjuder sin personal mindfulness. Och i Davos World Economic Forum 2014 handlade mer än 25 sessioner om mindfulness och hälsa.

Mindfulness gör skillnad
Mindfulness lindrar smärta

8. Inom vetenskapen har man länge pratat mindfulness och dess effekter. Det publiceras ca 400 vetenskapliga artiklar per år som bevis för hur mindfulness fungerar. Områden det forskas inom är neurovetenskap, epigenetik, kreativitet, minneskapacitet, smärta, fokus, ångest, stress, immunförsvar och kommunikation.

9. Sjukvården har tagit in mindfulness som ett sätt att läka stress, utbrändhet och hjälp till självvård. Karolinska sjukhuset, Danderyds Sjukhus, Harvard Medical School, Massachusetts General Hospital och Mount Sinai Hospital är några.

10. Det som vi kanske historiskt mest förknippar med mindfulness och meditation. Egen hälsa, personlig utveckling och glädje!

När börjar du?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s