Meditation hjälper dig till kreativitet

I rubriken står det ”Forskare mediterar för Kreativitet”. Artikeln har nästa två år på nacken men innehållet har definitivt inte blivit föråldrat. Snarare tvärtom, fler personer och företag pratar om hur förhållandet mellan att fokusera på något och sen släppa tanken hjälper dig vid problemlösning och när du ska vara kreativ.

Meditation hjälper dig till kreativitet
Meditation hjälper dig till kreativitet

Eller för att citera artikeln:
”Att växla mellan fokus och öppenhet är en meditationsteknik som anses vara vägen till ökad kreativitet. Läkaren och forskaren Walter Osika använder metoden i grupp när han vill komma vidare med en forskningsfråga. – Ibland kan vi nå outnyttjade inre resurser, berättar han.”

Artikeln nämner även att inom den akademiska världen finns ett växande internationellt intresse för att undersöka de meditativa tillståndens roll, inte enbart för stresshantering, utan även för kunskapsinhämtning. Läs hela artikeln här

Jag har även sökt Walter Osika för att se hur forskning har gått. Om jag får svar så kommer jag att publicera det på http://www.mindfulbusiness.nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s