Att multitasking gör dig mer effektiv är en myt!

multitasking_roundedVi har fått hör sen vi var små att multitasking är något bra och att vi sparar tid med att göra fler saker samtidigt. Men forskarna lägger nu fram bevis för att det är precis tvärtom. Att göra fler saker samtidigt riskerar att det tar längre tid och att du skapar ett negativt förhållningssätt till ditt jobb.

Ett citat jag hittade beskriver multitasking med liknelsen att din hjärna fungerar som din dator! ”När du har flertalet fönster och program igång på din dator så fungerar den något långsammare än när du bara kör ett program i taget! När du stänger ner alla program förutom det du för tillfälligt använder, tömmer cache minnet och tar bort alla temporära filer, så blir din dator mycket mer effektivare.”

Att träna upp fokus, göra en sak i taget och stå emot impulser gör dig både mer effektiv och gladare. Och du skapar förutsättningar för att göra ett jobb som både du och din omgivning är mer nöjd med. Läs mer om multitasking här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s