Mindfulness gör dig till en bättre beslutsfattare

Ett felaktigt beslut kan kosta både tid och pengar, mindfulness-gor-dig-till-en-battre-beslutsfattarenu visar en studie gjort på Department of Organisational Behaviour, INSEAD i Singapore att en stunds mindfulness gör dig till en bättre beslutsfattare.

Framförallt när det kommer till strategiskt beslutsfattande för projekt eller investeringar som inte gett önskad effekt.  Istället för omvärdera det tidigare beslutet så lägger vi oftast ner ytterligare tid, resurser och pengar så vi hamnar i fällan av att nyinvestera i redan bortkastade pengar.

Orsaken till beteendet är att vi älskar att vinna och hatar att förlora. Därför fortsätter vi att investera med syftet att vinna tillbaka det vi redan förlorat.

I studien visade det sig att 77% hade lättare att stå emot impulsen att fortsätta investera i projekt som inte gav önskat resultat och det efter bara 15 min mindfulnessträning. Läs mer om studien här.

Exklusivt nyhetsbrev om mindfulness för företag, prenumerera här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s