Mindfulness-boom i USA på väg till Sverige!

et pågår en mindfulness-boom i USA. Det pågår en mindfulness-boom i USA. En av anledningarna är att vi helt enkelt behöver sätt att hitta fokus i vår ständigt uppkopplade tid, där gränserna mellan arbete och vardag blir allt otydligare.

Så börjar den intervju jag gav till tidning Yoga för dig för någon vecka sedan. Boomen är även på väg till Sverige där fler företag får upp ögonen för vad mindfulness kan göra både för den enskilda medarbetaren men även vad det kan ge företaget i form av effektivitet.  jag ser framförallt två underliggande trender som har gett intresset för mindfulness en skjuts framåt!

Utdrag från artikeln
Den ena är att det forskas otroligt mycket inom området. Bara under 2013 publicerades 640 forskningsartiklar om effekterna av mindfulness. Det handlar om allt från hälsotillstånd till ökad arbetseffektivitet, säger Jane Skullman.

Den andra stora anledningen är att hälsovården, framförallt i USA, håller på att bli mycket kostsam. – Människor blir allt äldre och vi slits på ett annat sätt. Vår ständigt uppkopplade kultur gör att vi nästan aldrig är helt sysslolösa. Jag älskar teknik, men det gäller att lära sig att hantera den, att våga stänga av mobiltelefonen. Det är helt ok att vara borta från världen i 30 minuter, du kommer inte att dö och inte ditt twitterkonto heller.

Läs hela artikeln här!

Exklusivt nyhetsbrev om mindfulness för företag, prenumerera här!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s