Edita använder mindfulness som ett verktyg för att bli en bättre ledare!

Den 16 oktober började jag en resa tillsammans med Edita Krkic. En resa där vi med hjälp av mindfulness utforskar hur stress och omedvetenhet påverkar våra beslut och agerande. Vilka attityder vi har med oss till jobbet och hur de kan både hjälpa och stjälpa våra ambitioner.

Edita Krkic
Edita Krkic använder mindfulness som ett redskap för att bli en bättre ledare!

Edita är Account Manager på IDG där hon jobbar med att sälja medielösningar till it-bolag. Hon är ambitiös, driven, intelligent, inspirerande och öppen för att växa och utmana sig själv. Vi är just nu i mitten av våra gemensamma resa där jag har fått glädjen och äran att se hur mycket en människa kan växa när vi vågar utmana våra sanningar och när vi stannar kvar i nuet.

Vad vill du förbättra?
När vi träffades första gången så bad jag Edita berätta vad hon vill förbättra för att bli bättre på det hon gör idag. Hon berättade då att hon ville jobba med sitt tålamod för att bli en bättre lyssnare. Hon ville även förstärka sitt ledarskap för kommande karriärs utmaningar men även för att bli bättre på att leda sig själv. Att bland annat bli medveten om sina automatiska impulser och få redskap att kunna välja hur hon vill agera eller inte agera!

Drivkrafter och hinder.
Med de målsättningarna som plattform har jag skapat ett program som ska hjälpa Edita att se vad det är som hindrar henne att komma framåt och vilka styrkor och drivkrafter som redan finns på plats. Under programmets gång har vi gjort olika mindfulnessövningar. Korta respektive långa övningar som kan göras på jobbet, på väg till jobbet eller innan jobbet. Vi har varit på olika platser och gjort övningarna bara för att komma förbi hindret att mindfulness bara kan utövas under vissa förutsättningar som total tystnad eller på en favoritplats! Vi har t.ex. stått utomhus i höstens grårusk och sökt tystnaden inom oss, känt efter var är jag nu, vad känner jag och låtit alla tankar ebba ut i tomheten bara för att visa att det går att vara närvarande även när förhållanden är utmanande.

Fler hjälpmedel.
Vi har tills nu jobbat med fyra av de sju attityderna som mindfulness bygger på: att inte värdera, släppa taget, acceptera och tillit. Att inte värdera de sammanhang som vi hamnar i utan fortsatt vara öppen för de som händer och därmed utmana våra sanningar om verkligheten. Att släppa taget hur det borde vara för att kunna acceptera det som är. Och när vi accepterar det som är så ger vi oss själva fler möjligheter att hitta andra och nya lösningar utifrån det som faktiskt är.  Acceptans från den platsen ger oss en fantastisk möjlighet att våga vara i förändring och att se alla dess möjligheter istället för att se det som inte blev.

Just nu jobbar vi med attityden tillit där Edita har fått i läxa att utforska hur hon känner tillit till sig själv, till andra och till livet i stort. Även jag passar på att utforska området då tillit är en stor utmaning för migdär jag inte alltid litar på att saker ska ordna sig till det bästa utan min egen påverkan. Jag undersöker även om jag har tillit till andra och att de vill mig väl. Om inte vilka strategier utövar jag då och vad ger de för konsekvenser? Till vår hjälp har vi de övriga attityderna som att inte värdera oss själv utifrån ett rätt eller fel perspektiv utan vi är i stället öppna och nyfikna på vad som är. Vi använder även meditation och andra mindfulnessövningar för att kunna vara helt närvarande med oss själva och det vi upptäcker.

Effekt och slutresultat?
Om du är nyfiken på vilka effekter Edita upplever och vad slutresultatet blir följ gärna med på resan genom att prenumerera på inspirationsbrevet. Kontakta även Edita på LinkedIn där du kan ställa frågor till henne direkt. När resan är slut kommer jag att göra en intervju med Edita vilka frågor vill du att jag ska ställa?

Ovan text är publicerad med Editas tillstånd! Är du nyfiken på vad mindfulness kan göra för dig och hur din resa ser ut kontakta mig så berättar jag mer! jane.skullman@mindfulbusiness.nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s