Varför meditation gör dig till en bättre entreprenör.

Idag har mindfulness blivit ett naturligt inslag hos många företag, entreprenörer och ledare. T.ex. Google som inte bara erbjuder meditation och mindfulness till sina anställda utan i sann entreprenörsanda även har startat en ledarskapsutbildning baserat på meditation som är öppen för alla. Kända ledare och entreprenörer som Jeff Weiner LinkedIn, Evan Williams Twitter och Marc Benioff från Sales Force använder alla meditation som ett sätt att öka den egna prestationen utan att tappa fokus eller närvaro.

Varför meditation gör dig till en bättre entreprenör!
Varför meditation gör dig till en bättre entreprenör!

Varför  meditation har gjort mig till en bättre entreprenör. 
Som entreprenör och tidigare affärsutvecklare har jag alltid sagt att meditation är en av orsakerna till min kreativitet och även lett till många av mina bästa idéer! Och förutom ökad kreativitet så ger meditation mig även förmågan att hålla fokus och närvaro när det är som mest att göra. Meditation ger mig även styrkan att fortsätta då det uppstår bakslag eller när ingen tror på mina idéer. Som alla entreprenörer vet så kommer framgång inte bara av idel solskenshistorier, hårt arbete och att hela tiden se nya möjligheter i misslyckande brukar snarare vara vardag!

Stöd från forskning och andra entreprenörer
Förutom att dagens forskning stöder mina uttalanden att du får mer fokus och kreativitet genom meditation så blir jag inte förvånad när jag hittar en artikel med Russel Simmons, serieentreprenör och ägare på Def Jam Records som ger sina insikter varför du ska meditera som entreprenör. Och insikterna ligger helt i linje med mina egna, att meditation leder till ökat fokus där du får mer gjort, det hjälper dig att hålla motivation under både framgång och misslyckande och det ger dig access till din egen kreativitet som de flesta av oss skulle säga är en entreprenörs främsta tillgång!

Russel Simmons ger dig även ett löfte att meditation är lönsamt ”I promise that if you meditate twice a day for 20 minutes for just six weeks, you will see incredible returns on that investment!”

Och Russel Simmons fortsätter, om duVarför meditation gör dig till en bättre entreprenör!  ännu inte är övertygad att meditation är något för dig eller om du inte har tid så citerar han ett gammalt Zen citat! ”Meditera 20 min om dagen förutom om du är för  upptagen då ska du meditera i en timma!” Läs hela artikeln här.

 

För fler spaningar och tips, exklusivt nyhetsbrev om mindfulness för företag, prenumerera här!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s