Mindfulness + affärer = vinst för alla!

Här berättar Dr James Doty specialiserad inom neurologi på Stanford University effekterna av mindfulness i affärslivet. Varför moderna företagsledare ska se mindfulness inte bara som ett sätt att åtgärda ohälsotalen utan även se det som en strategi för att boosta företaget och dess affärer.

Dr James Doty tar utgångspunkt i vad stress och ångest gör med våra företag och oss som jobbar i dem. Hur ett stressfyllt och ångestladdat klimatet skapar rädsla som i sin tur hämmar vår produktivitet, kreativitet och med det vår förmåga att sköta vårt jobb.

Den som är mest sympatisk och kan samarbeta överlever!
Han tar även död på myten att Darwin ska ha sagt att bara den starkaste överlever. En myt som han menar har legat till grund för att rättfärdiga den styrmodell som bygger på att skära i kostnader och att inte bry sig om sin personal. Darwin lär istället ha sagt att det är den som är mest sympatisk och kan samarbeta som överlever. Läs mer om  Darwins teorier kring det naturliga urvalet på Wikipedia här!

Sammanfattningsvis har olika studier visat att företag som har en arbetsmiljö med låg stress, förespråkar tillit, samarbete, kommunikation och ger de anställda kontroll har en högra grad av delade visioner, högre produktivitet och lägre kostnader för ohälsa.

Mindfulness + affärer = vinst för alla! Kan det bli bättre?

Skärmdump 2014-10-21 16.45.31

 

Vill du ha fler tips och idéer hur du kan få både dig själv och ditt företag att växa. Prenumerera på Mindful Business nyhetsbrev

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s