Så får du en stressfri jul

Dan före dan före dopparedagen, snart är den här och med det välbehövlig vila! Kanske är du redan ledig eller så jobbar du in i det sista. Kanske firar du ensam, med massor av familjemedlemmar eller så har du jul i flera dagar där ”alla” ska hälsas på.  Oavsett hur ditt scenario ser ut så hoppas jag att du får en fridfull jul utan stress där glädje och närvaro står högt på agendan.

IMAG0068
Med önskan om en stressfri jul!

Två hemligheter!
En av hemligheterna till en stressfri och fridfull jul är hur du väljer att tolka din omgivning. Det inte är uppgifterna i sig som skapar stress utan det är hjärnans uppfattning och din tolkning av situationen som skapar stress. Och just inför jul så har vi en bild på hur det ska se ut och många av oss försöker att sträva efter att uppnå att likna den bilden. Och när du då förlorar kontrollen över den bilden för att något oförutsett händer som rubbar den tänkta framtidsbilden som risken för stress ökar. Du kanske upplever att du är otillräcklig och att tiden inte räcker till att fixa bilden som du har skapat kring framtiden.

Så den andra hemligheten till en stressfri jul är att släppa den förprogrammerade bilden. Vilken jul blir det om du accepterar livets händelser som det är och när du inte själv lägger någon värdering i hur det blir.

Och ett tips.
Den tredje hemligheten eller kanske tipset är att ta en eller två mikropauser under julfirandet där du tar en stund bara för dig själv. Smit ut på balkongen, rasta hunden eller gå in på toaletten och bara andas och ta en stund för dig själv. Det går nästa alltid att hitta paus där du kan checka in med dig själv hur mår jag och varför är jag stressad just nu? Är det en orealistisk bild jag har byggt upp och kan jag då släppa den? Känner jag mig otillräcklig om Ja, varför? Ställ några små kontrollfrågor och släpp taget om bilden, känslan av otillräcklighet och andas och känna att du är helt OK hur du än är och hur situationen än är.

Jag passar även på att tack för ett fantastiskt år! Ett tack till alla som jag har fått föreläsa för, alla som har hjälpt mig att växa och alla som har tagit chansen att med hjälp av medveten närvaro fått sig själva och sitt företag att växa.

God Stressfri Jul och Gott Nytt Mindfulness År.

Vill du ha fler tips och idéer hur du kan få både dig själv och ditt företag att växa. Prenumerera på Mindful Business inspirationsbrev.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s